tisdag 4 juli 2017

Amerikanska verandor - inspiration

Jag har alltid tyckt att det ser så himla mysigt ut att hänga på en amerikansk veranda och har länge drömt om att ha en hemma. Och nu kommer detta att förverkligas i sommar! Vi ska nämligen bygga en veranda på ena sidan av huset, så det blir en mini-variant av en riktig Amerikansk veranda som ofta är på en hel sida av ett hus eller löper runt hela huset t o m. Det är lätt att hitta inspirerande bilder på dessa trevliga tillbyggnader, och nedan följer några exempel som får mig att drömma mig bort till ljumma sommarkvällar i goda vänners lag!

Klassisk stor amerikansk veranda med flera sittplatser för både middagar och mys. Här skulle man kunna hänga hela dagen lång! Foto från Home Bunch 
Ännu en stor Amerikansk veranda med fint trägolv och ståtliga pelare som bär taket. Foto från Maria på Pinterest.


Ljuvlig sittplats i en klassisk hängsoffa i vacker kvällssol. Här har golvet samma höjd som omgivningen och man har lagt ett vackert tegelgolv. Foto från Home Bunch 

Stor veranda på ett "farmhouse" på Amerikanska södern. Här trivs både människor och höns! Foto från: Theinspiredroom på Pinterest.
Slutligen lite inspiration från en mindre variant på ett typiskt svenskt hus. Snickarglädjen på denna veranda är ljuvlig. Foto från Gård och Torp på Pinterest.

Inga kommentarer: