tisdag 25 juli 2017

Trädgård på liten yta - inspiration från Christel Kvant

Jag har sedan några år tillbaka blivit mer och mer trädgårdsintresserad och jag gillar i synnerhet trädgårdar är uppdelade av olika rum. I huset vi bor i nu har vi en liten trädgård som inte har så mycket grönska. Det vill jag ändra på kommande år och då hittar jag mycket inspiration från Christel Kvant. Hon är en mästare på att skapa vackra trädgårdsrum på liten yta. Hon utgår från en grön grund som skapar karaktär och så fyller hon på med blommor, bärbuskar, och fruktträd. Oerhört vackert! Christel har skrivit böcker som bla a handlar om att skapa rum i den lilla trädgården. Kika här! Nedan följer bilder som är från Christels trädgård i Skåne.

Buxbomsbollarna och Ligusterhäcken skapar en grön grund till resten av trädgården. Sedan livar blommor som klematis och alunrot upp. Foto från Lantliv.

Det platsbyggda växthuset används också som lusthus. Foto från Lantliv

Här har Christel skapat en rund gräsmatta med sten i kanten. En härlig viloplats! Äppelträdet står i blom. Foto från Christel Kvants blogg - Levande trädgård.

Denna bild är från Christels växthus som hon platsbyggt i trädgården. Marockanskt tegel på golvet samt plats för ett krukskjul. Foto från Christel Kvants blogg - Levande trädgård.

Inga kommentarer: