tisdag 26 september 2017

Klassisk utebelysning som håller i längden

Jag är väldigt svag för klassiska ljuslyktor utomhus. Om det är någon detalj, enligt mig, som det är värt att satsa lite på så är det just utebelysningen. Det är det första som syns när man kommer hem och det sätter stämningen i trädgården. De snyggaste (smaksak såklart) är ofta ganska dyra att köpa, men de håller en hel livstid och blir som smycken på fasaden eller i trädgården. Du kommer troligtvis aldrig byta eftersom de är just klassiska och de är tillverkade på ett sätt som gör att de håller länge! Jag har listat några av mina favoriter här nedan.

Ljuvligt fina koniska lykthus i koppar och gjutjärn från Kulturbelysning. Denna lykta finns att köpa i tre storlekar för att kunna passa olika storlekar på hus. Kan även sättas på stolpe.
Samma ljuslykta som bilden ovan. Här ser man de fina detaljerna och det fina hantverket på nära håll. Underbara!

Klassisk stallykta från Gysinge byggnadsvård. Detta är den första typen av utebelysning som vi hade i Sverige från tidigt 1900-tal. Passar på de flesta hustyper enligt mig och lyser upp ett stort område.
Fyrkantigt lykthus med väggfäste från Kulturbelysning. Finns i tre olika storlekar så att det blir rätt proportioner till just ditt hus. Oerhört snygga! Lyfter verkligen huset.Inga kommentarer: